Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: قدرت سیاسی آمریکا در افول و شیب تندی است. آمریکا امروز حتی نمی‌تواند اروپای متحد با خود را تحت تاثیر قرار دهد؛ چه برسد به کسانی که از او دورتر هستند و قدرت اقناع سازی آمریکا کم شده است. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، سردار احمد وحیدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر امروز در اختتامیه همایش بین المللی «افول آمریکا روند گذشته و تحولات آینده» اظهار داشت: ما در شرایط حساسی قرار داریم و به تعبیر مقام معظم رهبری در پیچ تاریخی هستیم و هندسه قدرت جهانی در حال شکل گیری جدید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

وی افزود: شناخت تحولات این دوره اهمیت بالایی دارد و در این تحولات، جایگاه کسانی که قدرت اداره جهان را برای مدت ها بر عهده داشتند و به خود اختصاص داده بودند مهم است. اگر این مقاطع را نشناسیم و تغییرات را احساس نکنیم، زمان می‌گذرد و ما باقی می‌مانیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: افول آمریکا از مهمترین موضوعات روز ماست؛ زمانی بود که کسانی اگر از افول آمریکا سخن می‌گفتند مورد سوال قرار می‌گرفتند و به آنها گفته می‌شد که آمریکا بزرگترین قدرت نظامی، اقتصادی، سیاسی و پشتیبانی‌های فرهنگی را دارد و چطور عده‌ای از فروپاشی می‌گویید؟ این همان نکته مهم است که در شناخت فرآیندهای حرکت جوامع مهم است. مقام معظم رهبری مدتهاست درباره این افول سخن گفته اند و نشانه‌های آن را بیان کردند. افول آمریکا امروز به عنوان بحث رایجی مطرح است و شخصیت‌ها واندیشکده‌های آمریکایی به وفور از افول آمریکا سخن می‌گویند و این امر محدود و محصوری به ما و یا عده خاصی در جهان اسلام نیست و شخصیت‌های آمریکایی‌های که از نظرات آنها وام گرفته می‌شد، به این امر اعتراف می‌کنند.

سردار وحیدی گفت: امروز میبینم که قدرت سیاسی آمریکا در افول و شیب تندی است. آمریکا امروز حتی نمی‌تواند اروپای متحد با خود را تحت تاثیر قرار دهد؛ چه برسد به کسانی که از او دورتر هستند و قدرت اقناع سازی آمریکا کم شده است. در اتفاقاتی که اواخر رخداد دیدید اروپا با شدت وام‌گیری قدرت‌شان از آمریکا، بخاطر مصالح خود احساس کردند که نمی‌توانند در کنار آمریکا بایستند و یک نمونه اش در تحریم تسلیحاتی بود؛ البته آنها با ما دوست نیستند ولی دلایل خود را در این امر داشتند. آمریکاییها ممکن است بتوانند امارات، بحرین و چند کشور کوچک با تهدید و ارعاب مجبور کنند ولی در جای دیگری نتوانستند این کار را انجام دهند.

ادامه دارد...

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: افول آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۸۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان بازنگری اساسی در تعریف حقوق بین‌الملل

اما وقایع چندماهه اخیر در فلسطین، نشان داد این قواعد وآموزش آن نیاز به بازنگری جدی دارد؛ زیرا برخی از این قواعد برای کمک به برقراری مسالمت‌آمیز ارتباط میان تمامی ملت‌ها وضع شده است و هنگامی که هدف آن قاعده محقق نمی‌شود قطعاً کارکرد خود را ازدست می‌دهد.

همانند قاعده کشتیرانی در آب‌های آزاد که براساس (بند ۱ ماده ۵۲) کنوانسیون حقوق دریاها که طبق آن کشتی‌ها در دریای آزاد تابع هیچ قدرتی نیستند؛ بنابراین کشورهای صاحب قدرت حق اعمال نفوذ در کشتیرانی سایر کشورها را ندارند، اما درعمل شاهد آن هستیم کشور آمریکا بارها به بهانه‌های سیاسی اما با اعمال قدرت حقوقی مانع کشتیرانی کشور ایران و تجارت از طریق دریا شده است تا جایی که کشتی‌های کشور ما را به نفع خود توقیف و مصادره می‌کند و نهادهایی که باید ضمانت اجرا را علیه دولت آمریکا اعمال کنند، نه تنها از مکانیسم‌های موجود در حقوق بین‌الملل استفاده نمی‌کنند، بلکه روش‌های قانونی دیگری برای توجیه اعمال غیرقانونی آمریکا وضع نمی‌کنند.

این امر موقوف به همین قاعده نیست و سایر قواعد دیگر بین‌المللی دستخوش این اعمال قدرت در عمل شده‌اند، همانند حق برپایی تظاهرات مسالمت‌آمیز و ایمن که سازمان عفو بین‌الملل هم بر آن تأکید دارد، ولی درعمل توسط بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی در قضیه تظاهرات دانشجویان در اعتراض به نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه ، خدشه‌دار شده است.

موارد مذکور تنها موارد جزئی از قواعدی است که برای سایر کشورها تجویز و در عمل برای برخی کشورها نادیده انگاشته می‌شود.

این‌ها بخشی از مواردی است که بعضاً سایر کشورها هم ممکن است با آن درگیر شوند و توسط نهادهای بین‌المللی با برخورد متناقض مواجه شوند، اما نقض حقوق بین‌الملل توسط رژیم صهیونیستی فصل متفاوتی از این تناقضات آشکار را پدید آورده که هیچ کشوری تاکنون مشابه آن را ندیده است، به گونه‌ای که حتی برای حمایت از رژیم صهیونیستی برخی از قوانین حقوق بشری در کشورهایی همچون آمریکا تغییر یافته و اعتراض به اقدامات را غیرقانونی شناخته است!

از همین رو در نظم نوین جهانی و در شرایطی که حقوق ملت‌ها با افزایش توان نظامی و گسترش قدرت بازدارندگی تحقق می‌یابد، حقوق بین‌الملل و ارتباط جهان پیرامون از راه‌های حقوقی و دیپلماتیک نیاز به یک بازنگری اساسی و وجوب تعریف جدید از آن برای اساتید، دانشجویان و کاربران حقوق بین‌الملل در عمل دارد تا منافع و امنیت ملی را به بهانه رعایت این حقوق بین‌الملل پراز تناقض و جانبدارانه، ذبح کند و از طرف دیگر افکار کاربران عرصه حقوق بین‌الملل را با این زوایای پنهان آشنا و تحلیل‌های تئوری را به واقعیت جامعه بین‌الملل نزدیک کند.

دیگر خبرها

  • سرلشکر سلامی: در شرق مدیترانه راه را بر دشمن می‌بندیم
  • هوشمندی سیاسی جلوه دیگری از قدرت میدانی مقاومت است
  • رهبر انقلاب: اگر کمک آمریکا نبود رژیم صهیونیستی قدرت این رفتارهای وحشیانه را داشت؟
  • رهبر انقلاب: اگر کمک آمریکا نبود رژیم صهیونیستی قدرت و جرات این رفتارهای وحشیانه را داشت؟ /حج امسال، حج برائت است
  • قدرت رسانه‌ای اسرائیل نتوانست مانع دریافت حقیقت در جهان شود
  • تندی غذا را چگونه بگیریم ؟ | رفع تندی غذا با چند راه ساده ؛ از رفع تندی غذا با نوشابه تا سیب زمینی و لبنیات
  • جز قدرت‌های برتر منطقه و جهان هستیم/ باید امیدآفرینی کنیم
  • دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟
  • زلزله سیاسی در معتبرترین دانشگاه‌های جهان
  • زمان بازنگری اساسی در تعریف حقوق بین‌الملل